27 november 2016
16:45

Alvesta IBK

Referat: Månsarps IBK - Alvesta IBK

Ikväll kom Alvesta på besök, inför matchen visade sig matchklockan vara på lite nipprigt humör och la ut egna utvisningar huller om buller. Gästerna öppnar rätt bra men vi går resultatmässigt lite för lätt upp till 3-0 utan att förta oss genom snabba och effektiva avslut. När 3-1 reduceringen kommer känns den inte orättvis. När vi sedan får PP tar gästerna och kör stenhårt och styr ut oss enkelt utan att vi kommer till nån het chans. Straxt innan paus får vi avsluta en man kort som vi tar med in i andra. Vi klarar boxen i inledningen men Alvesta är heta, trycker ner oss stundtals men bra täck från backarna hjälper Adam i mål. 7:40 in så kommer reducering till 3-2 och gästerna är åter i matchen. Minuten senare kommer 4-2 och det känns lite som luften går ur motståndarna och vi tar oss vidare genom 5-2 nån minut senare. Nu börjar matchen svänga och det byts både mål och chanser. Noterbart är att vi gör ett ruggigt snyggt PP-mål till 7-3 och en man mindre lite senare hänger Jonathan P in 8-3 på ren vilja. Vi går till paus med 9-4. Några mål i överkant men vi har bra avslut och därmed effektiva. Inledningen av 3:e perioden är helt vår i de första 3 minuterna, men 3:53 kommer 9-5 och ger gästerna bra energi. De får dock en utvisning som de reder ut och straxt efter kommer 9-6, skott utifrån som tar insida stolpe och sedan vallas in via ryggen på Adam 8:47. Alvesta försöker verkligen göra match av det hela, tar timeout 12:55 men får straxt därefter 2 utvisningar och spel 5 mot 3 drar vi in 10an som känns som matchavgörande. Gästerna hinner reducera men försprånget vi fixade i andra räddade oss idag. Lucas pris som bästa Lila kille. Noterbart även att Ola gör 3 mål idag. Segern ger lite andrum i serieledningen och vi har nu 3 pinnar ner till KFUM som spelat 1 match mer. Nästa match borta mot Tenhult nästa lördag 13:30.

Resultat: 10-7 (3-1, 6-3, 1-3)
Skott: 29-24 (9-8, 12-10, 8-6)

sön 26 feb 2017, 15:30 Alvesta IBK - Månsarps IBK 6 - 6